A Sikeres Sporthorgász szeptemberi számának tartalmából

 

Feederakadémia

Feederbottal, akár 150 méter felett!

Folyamatosan feszegetem a saját és, ha hagyják, mások határait is… Számos termék fejlesztésében veszek részt aktívan nap mint nap, időnként talán túl sokban is! Megszállottan keresem az új, gyakran meghökkentő megoldásokat. Nézzük meg, hol tart a feederbotgyártás távdobó, nagyhalas horgászathoz  fejlesztett eszköztára 2015-ben! (Döme Gábor)

A versenyhorgászat varázsa

Ezüstparti balinok

Bár a balatoni családi nyaralásokon többnyire nem első számú program a horgászat, az ízig-vérig pergetô azért megtalálja a módját, ha máskor nem is, legalább kora hajnalokon, hogy hódolhasson szenvedélyének. Kellemes és végzetesen csábító a horgász helyzete, ha a bérelt nyaraló nemcsak partközelben található, de ráadásul még a Balaton egyik legjobb balinos partszakaszához is csak párpercnyi sétára van. Pontosan úgy, ahogy Lukácsi Béla esetében, aki családjával már évek óta az Ezüstparton nyaral, amelyről a bennfentesek tudni vélik, hogy a Balaton egyik legjobb balinos partszakasza. Nem is volt még olyan az itteni nyaralások sorában, hogy Béla otthon hagyta volna balinos pergetőcuccát. (Szarka László)

Pergess, magyar

Vadvizeken

Még hogy a horgászat nem sport! Hát igen, azok számára, akik a pecában csak annyit látnak, hogy kiül az állampolgár a partra két bot mellé, s órák hosszat csak ül és mereng, közben néz, mint a gázálarc… Azok tényleg nemigen érthetik, hogy mi a szép ebben. Nem hogy szép, egyáltalán ez mitől sport? Nos, azok számára javaslom, tartsanak velem vagy valamelyik elszánt és jó kondiban lévô pergető társammal egy napra, valamelyik vadvízre. Ne is horgásszanak, csak figyeljék, amit mi csinálunk. Szerintem a látványba is belefáradna egy átlagember. (Jakó László)

Pergető praktikák

Tippek, hogy vérbeli pergető horgásszá válj

A horgászaton belül a pergetés magában nem egyszerű téma, azonban ha figyelünk bizonyos dolgokra, folyamatosan fejlődhetünk, és rengeteg élményben lehet részünk. Ehhez nem árt néhány fontos szempontot figyelembe venni; nézzük, mire kell figyelni. (Lukácsi Béla)

Kedvenc vizeim egyike

Feederbottal a Ráckevei-Duna csepeli szakaszán

Sokan szeretnek élővízre, tehát nem túltelepített „mesterséges” vízre járni horgászni. Én is ilyen horgász vagyok. Legfontosabb számomra, hogy ezek a vizek mindig adnak egy kis pluszt, valami változatosságot, extrát. Ezeken a vizeken azonban fontos a helyismeret, nehogy „betli” legyen a horgászat vége. A RSD (Ráckevei-Soroksári-Duna) nagyon sok jó helyet rejteget. Ezen helyek közül nem csak nekem kedvencem a csepeli, vagy ahogy sokan ismerik: a Csőhídi-pálya. A könnyű megközelíthetősége, a jól kialakított helyek a parton mind a horgászokat szolgálják, a halállományról nem is beszélve. (Kocsis László)

Hazai vizeken

Hejőkeresztúri kalandok a Carp&Carp Horgásztanyán

A nyári hónapokban Ernővel szívesen látogatunk olyan vizeket, ahol az aktív horgászat mellett lehetôség van némi pihenésre, kikapcsolódásra is. Így esett a választásunk a Hejőkeresztúr közelében található Carp&Carp Horgásztanyára. Nagyon szimpatikus, egyáltalán nem túlhorgászott víznek tûnt. Már a fotókon is látszott, hogy nagyon szép, gondos kezek munkáját dicsérő helyről van szó, de amikor megérkeztünk, nem akartunk hinni a szemünknek! Itt bizony olyan érzése van az embernek, mintha egy négycsillagos hotelszobában lenne a vízparton… (Haskó Tamás)

Úton-útfélen

Menyusok a Balatonban!

Június végén ritka eseménynek voltunk tanúi a tihanyi kompkikötőben. Meglepően nagy médiaérdeklődés mellett 700 darab 200 gramm átlagsúlyú menyhalat telepített vissza a tóba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A halak együttműködési megállapodás keretében, a gödöllői Szent István Egyetemrôl érkeztek, és a telepítés költségét a Balaton Halállományáért Alapítvány finanszírozta. Örömteli volt, hogy az eseményen a Mohosz elnöksége is képviseltette magát, eljött Tósoki Imre, Tihany polgármestere, és szép számmal voltak jelen a Balaton körül érintett horgászszövetségek és több horgászegyesület vezetői. (Zákonyi Botond)

Hazai vizeken

A csend honában

A sors kegye folytán húsz évvel ezelőtt a Ráckevei-Duna-ág felső szakaszának partjára költöztem. Sok hal, szép környezet és – egy-egy nyári hétvégétôl eltekintve – béke, nyugalom vett körül. Mára minden megváltozott. Márciustól ezernyi, senkit és semmit nem tisztelő evezős, száguldozó motorcsónakok és fennhéjázóan vonuló jachtok törik meg a vízi világ békéjét késő őszig. Természetesen ezt az áldatlan állapotot az egyébként is alaposan megritkult halak sem állhatják, ezért a folyó lentebbi szakaszára költöztek. Beletörődve a romló körülményekbe, egyre többet járok ki a Nagy-Dunára, ahol a víz minősége is sokkal jobb. (Székely Zoltán)

Ugrás a lap tetejére!