Partnereink:

Halbarát víz

Bakony-Balaton Horgász Szövetség

SII. Horgász Tavak

Bicskei Városi Tv

FeHoVa fegyver; horgászat; vadászat; halászat

A Peca-Kunyhó Horgászbolt

PV-TV.TV

Siófoki Állatvédő Alapítvány

Pecatúra A Sikeres Sporthorgász szeptemberi tartalmából

 

Joca Lake, a csukaparadicsom

A magyar határtól nem messze található egy vízrendszer, mely európai szinten is híres csukaállományáról, de eddig keveset hallhattunk róla. Most azonban lerántjuk a leplet e csodálatos vízről, ahol a csukák valóban ideális élőhelyre találtak, és szép számmal vannak benne kapitális példányok.
(Lukácsi Béla)

 

Ahol a harcsa az úr

Ha valaki arra adja a fejét, hogy nagy harcsát akar fogni, bizony nyakába veheti Európát, és irány Olaszország, a Pó folyó vagy Spanyolország és az Ebró! Kicsiny csapatunk ez utóbbit választotta, és azon vettük észre magunkat, hogy már robogunk is a reptérre. Irány Barcelona, majd onnan jó kétórányi autózást követően megérkeztünk Caspe városába, ahol a fáradt vándor (horgász) megpihenhet! Aranyos kis apartmanok várják a horgászni vágyókat, no meg Paul, a túravezető, aki angol létére remekül ismeri az Ebró kacskaringós vizét, és aki vele sem fog halat, az minden bizonnyal az erdőbe dobál...
(Andrejszky Zoltán)

 

Pontybarátok
Életem a hazai nagypontyoké!

Egyre több horgász keresi a felkapott francia horgászvizeket a nagyhalak kedvéért. A nyugat-európai teszterek is özönlenek a magyar horgászok elől elzárt - mondjuk a Balatonból "feltöltött" - tavakra, csakhogy néhány kapitális példánnyal fényképezkedjenek. Összeakadtunk azonban egy fickóval, aki a fejébe vette, hogy itthon, Magyarországon próbálja feszegetni a határokat. Úgy tűnik, ehhez megfelelő szakmai hátteret is talált magának. Eredményei pedig önmagukért beszélnek, illetve az általa használt csalikról és a sajátos technikáról. Csabai Zoltán a magyarországi nagypontyvadászatra tette fel az életét.
(Kátai Róbert)

 

A süllő legyező horgászata II. rész
A technika

Általánosságban elmondható, hogy a süllő, ellentétben a salmonidákkal, nem válogatós, a jól működő és megfelelő méretű streamerek többségével megfogható. Ha ott van a hal, és táplálkozik, a kapás szinte azonnal bekövetkezik, már az első dobások során. Erre mindenképp fel kell készülnünk a pálya óvatos becserkészése után! Azonban ha nincs rögtön kapásunk, sem kell feltétlenül otthagyni a pályát, a vezetési technikákat, legyeket váltogatva megfoghatjuk a halat.
(Bartha Péter)

<< Vissza | 1 | 2 | Tovább >>designed by logsol